Archief

Oude berichten uit het gastenboek van de oude website

oude berichten uit het gastenboek

 

Onderstaande berichten stonden in het gastenboek van de oude website:
Nieuwe berichten kunnen op de facebookpagina geplaatst worden, of gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaap    12 September 2010 15:28 | zandvoort

http://www.erfgoedzandvoort.nl/

Maar liefst 36 pagina's telt het jaarverslag van Heemschut over 2009. Het fraai geïllustreerde verslag staat vanaf nu online. Op de voorkant van het jaarverslag staat de Zandvoortse watertoren prominent afgedrukt. Op blz 18 staat de reden.

Het jaarverslag 2009 laat bovenal zien dat er vele bedreigingen zijn en blijven voor ons waardevol cultureel erfgoed, en dat de inzet van Heemschut dus meer dan nodig blijft.

nel    26 February 2010 09:22 | zandvoort
De bond Heemschut heeft een top 10 lijst samengesteld waar de 10 meest bedreigde monumenten van Nederland op staan. Onze watertoren staat op nr 3 van de lijst!!! Geen goed gevoel erbij een slecht teken.

nel    08 September 2009 21:09 | zandvoort
Helaas worden het geen leuke zandvoortse huisjes op het Watertorenplein. Als de watertoren verdwijnt komt er hoogbouw en dáár zitten we niet op te wachten!

Engel    27 August 2009 23:28 | zandvoort

http://www.zandvoortsebunkerploeg
De watertoren behouden lijkt mij erg moeilijk het is geen bijzonder gebouw.en hij staat ook gewoon op de verkeerde plek.nieuwbouw op deze plek met prachtige woningen in oud zandvoorts stijl zou veel beter zijn
kijk naar wat er voor een lelijke plek het nu is en bedenk dat de omgeving binnenkort gaat veranderen daar past de watertoren erin niet meer.laagbouw in artistieke stijl zou veel mooier zijn.dan een kolos die nutteloos is en die de gemeenschap nog geld kost ook :)

marcel    01 March 2009 09:12 | lelystad

hoe moet dit nou.heb 12 jaar geleden mijn vrindin naar het speciaalste plekje genomen in zandvoort.de watertoren en heb daar heerlijk gegeten en wilde haar ten huwelijk vragen in de watertoren en lees net dat het dicht is hoe is het mogelijk dat je zo een unieke plek sluit hoop dat hier snel verandering in komt

Cor Draijer    12 November 2008 20:41 | Zandvoort
http://www.oudzandvoort.nl/?pp_id=213&pc_id=9
Kijk eens op deze pagina bij het Genootschap Oud Zandvoort betreffende de watertoren.

http://www.oudzandvoort.nl/?pp_id=213&pc_id=9

voor verder terug in de geschiedenis, zie hiervoor

http://www.oudzandvoort.nl/?pp_id=77&pc_id=9

en ook

http://www.oudzandvoort.nl/?pp_id=93&pc_id=9

Groetjes,

Cor Draijer

Amber    27 October 2008 07:22 | Zandvoort

Het is egt ronduit fantastisch om te horen dat er mensen zijn die het ook over het restaurant hebben dat ooit in de watertoren zat. :grin

Als klein meisje speelde ik in het donkere trappenhuis met mijn zusje. Dat was ook mogelijk aangezien we de dochters waren van de eigenaar van het restaurant...

ik ben er deels in opgegroeid!!! Hoe halen ze het in hun hoofd om het te slopen!! Nog altijd zien wij mensen door de raampjes naar binnen turen om te kijken of we open zijn :( :(

Laat ons het restaurant weer openen!! ;)

sterre    16 June 2008 18:58 | zandvoort

de watertoren mag niet weg!!! :upset :cry :sigh :( :? :x

hans    08 April 2008 08:59 | zandvoort

Even nog ter info: De watertoren in Zandvoort wordt bedreigd. Op 8 mei 2007 is tijdens de raadsvergadering een amendement aangenomen op het bestemmingsplan Middenboulevard. Dit amendement brengt de toekomst van de watertoren uit 1952 in gevaar. Deze watertoren heeft de status van gemeentelijk monument en desondanks wordt sloop van de toren mogelijk als gevolg van het amendement. Het komt er op neer dat de toren in de weg staat. Nieuwbouw is makkelijker in te passen en geeft minder rompslomp. De SBEZK is tegenstander van sloop. Ook aansluitende hoogbouw rondom de toren wordt door de SBEZK afgewezen. De toren is gebouwd naar het ontwerp van J Zietsma en vervangt de oude watertoren die in 1943 werd vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De huidige watertoren vormt het symbool van Zandvoort's herrijzenis zoals op het bronzen plakkaat op de toren te lezen valt. De SBEZK zal zich stevig inzetten voor behoud en bescherming van de watertoren, een van de meest beeldbepalende gebouwen van Zandvoort en een belangrijk onderdeel van het cultureel en industrieel erfgoed in de regio.

Edwin    31 October 2007 09:49 | Zandvoort

Lijkt mij ook een mooi gebouw voor een museum ( jutters museum )???
Samen met de VVV !

Slopen is echt een belachelijk idee! :upset

Ro    13 October 2007 12:52 | zandvoort

http://www.zandvoortsebunkerploeg.nl
:upset :upset :upset :upset de watertoren is ons stukje erfgoed wat wij nog zichtbaar hebben uit de oorlog.laten we dit mooi gebouw gebruiken als een museum of iets waar we info kunnen geven aan kinderen toeristen enzo laten we het gebruiken voor een goed dool.wij als zandvoortse bunkerploeg zijn VEL TEGEN de SLOOP.
groet Ro zbp

sandra    03 October 2007 11:28 | zandvoort
http://www.myspace.com/sandrangel26
:upset je kan toch niet zomaar de watertoren gaan slopen das echt belachelijk.

Linda    24 September 2007 19:15 |
Status;de Watertoren is een GEMEENTELIJK MONUMENT.

IS en WAS de gemeenteraad bewust van het feit dat dit zou gebeuren, wie is hiermee afbetaald. Ik eis een Onderzoek.

Annelies Vreeken    15 August 2007 07:20 | Sneek
WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
onbegrijpelijk dat de gemeente Zandvoort niet inziet hoe belangrijk zo'n beeldbepalend pand is voor de bewoners en bezoekers.
als kind kwam ik vaak in Zandvoort, de toren hoort gewoon bij het strandgevoel! Afbreken zou een grote vergissing zijn waar men later veel spijt van zal krijgen.
Hier in Sneek staat ook een watertoren, die door de eigenaar met veel gevoel en liefde is opgeknapt en nu dienst doet als kantoor. Het geeft een speciaal gevoel als je daar op een winteravond langs fietst en de lichten branden nog boven in de toren. Het lijkt of de toren waakt boven de stad.

Jerry Kramer    06 June 2007 22:24 | Zandvoort

http://jerrykramer.web-log.nl
Beste Tom,

Bedankt voor jouw tip. Vind jij de ouderenpartij (OPZ) soms wel te oud om te leren. Zij zijn zelfs de indieners van het amendement. Sloop moet een optie zijn voor deze partij! Of schop ik nu tegen een heilig huisje?

Groet,

Jerry

tom hendriks    05 June 2007 10:01 | zandvoort


Tip voor de instemmers met het Watertoren-amendement van CDA/VVD: Koop en lees het boek Bedreigd verleden Kleine monumenten en de strijd voor hun behoud van Nina van den Broek (ISBN 97890 5452 1693). Een mens is nooit te oud om te leren.

Menno Smit    30 May 2007 19:27 | Heerhugowaard
Oeps.....Ze mogen deze herrinnering natuurlijk NIET tegen de vlakte gooien!!!!

Menno Smit    30 May 2007 19:25 | Heerhugowaard
Jarenlang heb ik deel mogen uitmaken van Z-fm. Toen zat de studio nog onderin de watertoren. Deze mooie herrinnering mogen ze toch tegen de vlakte gooien!!!
Succes met de strijd!
Groetjes,

Menno Smit

Nikkie Herbrink    28 May 2007 10:22 | Zandvoort
Het is toch belachelijk? De watertoren slopen, hoe kom je er op! Er zijn genoeg fantastische herbestemmingen voor die toren, zoals een paar luxe appartementen of een hotel.

Het is dat ik het geld er niet voor heb, maar anders had ik het echt wel geweten.

San    27 May 2007 20:24 |
Oh ja, daarom was ik uit Zandvoort weggegaan....

W. Stock    27 May 2007 07:32 | 3 x raden

http://-
Beste heer Stammis,

Ik heb inderdaad een type-fout gemaakt in mijn onderstaande reactie.
CDA en VVD zijn verantwoordelijk voor deze beslissing om watertoren af te breken. Echter PVDA zit ook in het college en draagt derhalve ook een stuk verantwoordelijkheid voor beslissingen in Zandvoort.
U geeft in uw reactie aan dat voor u onbegrijpelijk is dat dit besluit genomen is. Ik hoop dat u, namens uw partij en namens de mensen die op u gestemd hebben, de onderstaande ietwat onspecifieke melding om wilt zetten in beleid. Hoeveel prioriteit wordt er aan dit onderwerp gegeven door de PVDA? Wat is het actie-plan van PVDA om dit besluit aan te vechten? Wanneer zijn de eerste acties?

Jan en Marg Wever    25 May 2007 21:57 | Zandvoort
Waarom verbaast ons dit niet? Wie van de Graaf vertrouwt, zit goed fout! Vriendjes bij de gemeente, loze beloften, hij krijgt zijn zin! Helaas spreken wij uit ervaring. :upset

Toet    25 May 2007 09:56 | Zandvoort (inclusief watertoren!)
dit kàn toch niet waar zijn...

de angst die ik voelde
toen onze watertoren tijdelijk een vuurtoren was,
is volledig terug... :?

handen af van de watertoren!

ben ik dan zo naïef geweest
om mijn kinderen te beloven
dat we daar weer ooit zouden gaan eten?

blijf van mijn thuisgevoel af!

Strandpaviljoen Wand    23 May 2007 15:40 | Zandvoort

http://www.wanderenkarin.nl
Stelt u zich eens voor:

U staat op het strand en kijkt landinwaarts...

Geen watertoren?!

Arlette Sandbergen    20 May 2007 21:53 | leek

uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat de gemeente de watertoren wil gaan slopen.. dit is vast een (late 1 april) grap, dit kan niet waar zijn! ik ben inmiddels al een tijdje uit zandvoort vertrokken maar telkens als ik zandvoort inrijd en ik de watertoren zie voel ik me weer 'n beetje thuis! als de watertoren wordt gesloopt waar blijft m'n gevoel dan??? nee dit mag echt niet gebeuren! denk er nog maar eens goed over na!!!!!

Els Koning    18 May 2007 20:58 | Zandvoort

Het zou eeuwig zonde zijn als een van de laatste toon aangevende gebouwen van Zandvoort zou verdwijnen.

Cees van Deursen    18 May 2007 18:53 | Zandvoort

Klik ook eens op de cartoons van Hans. "NIKS SLOPEN, CULTUREEL ERFGOED" Dat hebben wij van GroenLinks gezegd tijdens de verkiezingscampagne. Daar houden wij ons aan. Zoveel gezichtsbepalend erfgoed hebben we niet meer in Zandvoort.

F. v. Tetterode    17 May 2007 11:44 | Zandvoort

Onbegrijpelijk die gemeente Zandvoort. Blijf je met je poten van de watertoren af. Idd zoals al eerder aangegeven in het gastenboek concentreer je als gemeente nou eens op echte knelpunten in Zandvoort. Zoals bv middenboulevaar, Fenemaplein, Zonneveld. Maak van zandvoort een echte badplaats waar de bewoners ook met plezier kunnen wonen en geen dorp waar men in slaapt en degene met een tweede huis hier het voor het zeggen hebben. kijk maar eens naar het circuit en die toestanden met geluidsdagen. Watertoren moet blijven hoe dan ook. :upset

Nico Stammis    17 May 2007 10:30 |
De heer W. Stock houdt in zijn reactie de PvdA medeverantwoordelijk voor dit besluit. Niets is minder waar. Wij hebben tegen dit amendement gestemd!!! Ook voor mij is het onbegrijpelijk dat partijen die tegen verfraaiing van de lelijkste plek van Zandvoort zijn, wel de mogelijkheid scheppen om een beeldbepalend monument als de watertoren neer te halen.

Willem Paap    16 May 2007 16:55 | Zandvoort

http://www.zandvoort.sp.nl/
De watertoren slopen? dat is pas bezopen! :upset

Jerry Kramer    15 May 2007 16:02 | Zandvoort

http://jerrykramer.web-log.nl/
Als blijkt dat in de toren zelf appartementen kunnen worden gerealiseerd, en de buitenkant van de toren slechts op kleine onderdelen wordt aangetast.

Ben ik voor behoud en tegen sloop!

Het plan om rondom de toren tot 24 meter (halverwege de toren) wordt gebouwd. En de toren zelf niet wordt gebruikt vind ik afschuwelijk!

Dan kan de toren beter worden gesloopt!

De toren wordt nl. een schoorsteen (zonder functies) bovenop een flatgebouw.

Dat zagen de Ouderenpartij (OPZ), CDA, VVD en GroenLinks niet zitten en hebben daarom een amendement ingediend: overwegende dat,

...de bevolking zou moeten oordelen over een ontwerp waarbij de economisch en stedenbouwkundig moeilijk inpasbare watertoren door een ander torengebouw met grotere ”footprint” wordt vervangen en een bebouwingsluwere stedenbouwkundige invulling rond de watertoren en op het watertorenplein mogelijk wordt.

GroenLinks heeft uiteindelijk tegengestemd, aangezien ze dachten dat hier een sloopvergunning mee wordt afgegeven! :zzz

Ad Rampen    15 May 2007 12:43 | Zandvoort

http://www.ajrmanagementgroep.nl
Ik kan achter het raadsbesluit staan indien de raad het volgende daarmee nastreeft:
Een echt autovrij plein met kunstwerk, fontein en recreatie-elementen autovrij en gelijkvloers aangesloten op de Hoge weg noordzijde horeca. De watertoren (gesloopt en) vervangen door een hele mooie nieuwe woontoren met "monumentale uitstraling" inclusief toeristisch economisch functies er in. (Bij voorbeeld een kinder(opvang)centrum er in met mooie speelvoorziening buiten op het plein. Het plan hiervoor moet een "draagvlakplan" worden van projectontwikkelaar mét de omwonenden".

Als de ondernemers en de Raad écht iets van Zandvoort willen maken zouden ze gezamenlijk moeten investeren in het transformeren en de kwaliteitsslaqg van het Palacegebouw. Breng daar bovenin het panoramerestaurant terug. Maak van het Dolfirma én het sportcomplex Zonneveld (weer) een jaarrond attractie. Laat de gemeente daarin mee investeren t.b.v. een sportcomplex met zwemmen en zaalsporten voor de scholen, ook mede te gebruiken voor toeristische arrangementen voor de hotels en pensions.

De veranderingen in het Bouwes/Palacehotel (hotelkamers werden woningen) en nieuwe wooncomplexen in de middenboulevardzone en voor het station worden nu als "missers" betiteld. Dus méér woningen bouwen in de boulevardzone is het continueren van die "fouten". Dat brengt niet "het visitekaartje" van de badplaats.

Een nieuwe monumentale toren (waarin de oude watertoren is gevisuliseerd)met een mix van wonen en bedrijfsfunctie(s) aan een autovrijplein met kunst en recreatie kán volgens mij wel bijdragen aan "een visitekaartje". Maar de Raad én omwonenden zullen dit wel moeten bewaken.

W. Stock    14 May 2007 17:13 | drie keer raden

Weer een bevestiging dat het college van burgemeesters en wethouders ONGELOOFWAARDIG zijn. Iedere beslissing van deze mensen is met een korrel zeezout te nemen. Ik wil iedereen die VVD of PVDA heeft gestemd tijdens de laatste gemeenteraads-verkiezing oproepen om verhaal te halen bij de mensen namens hun in de gemeenteraad zitten en verantwoordelijk zijn voor dit besluit. Ikzelf heb op een andere partij gestemd en ben erg bang dat de watertoren niet meer te redden is. Mijn ervaring is dat het soort mensen dat dit soort beslissingen voortdurend nemen in Zandvoort niet van hun besluiten terugkomen. Ik zal ondanks dat gegeven toch een hele vervelende luis in de pels worden en sluit acties (welke zeer opmerkzaam zullen zijn) niet uit.

Victor    14 May 2007 16:19 | Zandvoort

http://www.strandactief.nl
mijn uitzicht uit het raam.
mijn gevoel van thuis.
mijn windvaan.
mijn eerste blik van de dag.
mijn richt lijn voor mijn werk.
wat zou ik zonder moeten een grote NEE

Cees de Koster    14 May 2007 15:58 | Zandvoort
Het is voor mij onbegrijpelijk dat én de VVD én het CDA in 2006 amenderen tegen sloop en nu het beruchte amendement nr4. van de laatste gemeenteraadsvergadering ondersteunen.
Beide partijen getuigen niet van consequent gedrag.
Tijdens de verkiezingen tegen sloop en nu mag bijna alles weer.

Astrid    14 May 2007 15:27 | Zandvoort

Dit is het resultaat van het stemgedrag van Zandvoort tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, stemmen op iemand persoonlijk (géén Zandvoorter maar slechts een bekende naam en ook nog eens zeer snel vertrokken uit de raad)De Ouderen Partij Zandvoort is alleen maar tegen de plannen voor de Midden Boulevard (géén raadsleden in dit gebied?) en het CDA vaart met alle winden mee! Met pijn en moeite is de watertoren herbouwd, destijds zag de raad wél het belang ervan in. Toen was er blijkbaar geen sprake van handjeklap en vriendjespolitiek.
Zandvoort, leer hier van en stem de volgende keer met verstand en niet op namen!

m.heinsbergen    14 May 2007 15:03 | ZANDVOORT

weer die TATES :sigh die vent is niet te vertrouwen. ik zeg WEG met die TATES, die verziekt de hele zooi hier. WAT is zijn relatie met de"" projectontwikelaar""??

Bob van der Vliet    14 May 2007 13:53 | Zandvoort

http://www.resoworld.com
Het feit alleen al dat zonder de watertoren, Zandvoort incompleet is geeft mij de reden tegen sloping te stemmen! Dit gaat dan ook niet gebeuren!!

nel sandbergen    14 May 2007 07:58 | zandvoort
Ook ik zou wel weer eens Zandvoort in vogelvlucht willen bekijken en met mij menig toerist die er niets van snapt waarom de watertoren gesloten is.

Janneke    13 May 2007 13:17 |

Ik kan niet wachten totdat ik weer een kopje warme chocolademelk met slagroom bovenin de toren kan drinken! Met een fantastisch uitzicht over Zandvoort...

 
 
 

een UITzandvoort.nl ontwerp!